Roliga historier

Det finns en uppsjö av mer eller mindre roliga historier. Vi har försökt katalogisera samt publicera dem bästa.

Motorcyklar
Under andra världskriget sände de allierade ned fallskärmssoldater bakom fiendelinjen. Motståndsrörelsen hade placerat ut motorcyklar på strategiska ställen, som fallskärmssoldaterna skulle använda sig av. Den engelska soldaten Brian hoppar och hans motorcykel ska stå på en angiven plats i Belgien nära gränsen till Tyskland.
Men fallskärmen vecklar inte ut sig. Brian rycker i utlösaren för reserv ...läs mer
Potatisåkern
Under den tyska ockupationen av Danmark hade bonden Svend satts i fängelse av
Gestapo. Efter någon tid kom det brev från frun hemma på gården. Hon undrade hur hon skulle klara att gräva upp hela potatisåkern alldeles ensam för nu var det
hög tid att sättpotatisen kom i jorden.

Bonden skrev och svarade att det var tur att hon inte gett sig på att gräva i åkern för där hade han gömt en massa vapen,...läs mer
Under natten vaknar hustrun av att en mus piper under sängen. Hon skriker i himlens sky och väcker sin man. Hon berättar vad som har hänt och mannen utbrister:
- Vad vill du jag skall göra? Olja den?
Journalist volontär
Unge Johansson hade fått jobb som journalist volontär på Skövde Nyheter och som omväxling till notiser om bortsprungna katter och födelsedagar skulle han nu få komma ut på sitt första "stora" jobb. Stiftets biskop skulle komma på besök och predika i kyrkan. Chefredaktören hade reserverat två spalter på första sidan för det var inte ofta biskopen kom på besök och Johansson skulle referera predikan....läs mer
Vad behövs för att byta däck på advokatens bil? En dom-kraft.
Vad är höjden av manlig förnedring?
Att en man har ståfräs och springer in i en vägg...
- och upptäcker att han har brutit näsan!
Varje gång Rune ska köpa fisk av den gamle skärgårdsgubben, brukade han bjuda på en sup. Men den här gången hade han slut på brännvinet. Då kom han på att han hade en flaska 96% sprit för utvärtes bruk hemma. Han skulle skämta med gubben och tog med sig den. Väl hos gubben och efter avklarat fiskeköp, hällde Rune upp en rejäl sup. Gubben svepte den. Rune väntade på en reaktion. Efter en lång stund börjad gubben plötsligt att treva i fickorna. Upp kom strax en illa sliten och medfaren prislista från systembolaget. Gubben sträckte fram prislistan till Rune och sa med ett brett flin:
- Pricka för!...läs mer
Utekväll för arbetsskadade
Vi tänkte ta en DEFAULT kväll på TASK BAR och BROWSA lite, drivrutinerna var ENABLADE men vakten sa att våra LOCAL PERMISSIONS var NO ACCESS. Vilken CASE-SENSITIVE kille! Efter 3 inloggningsförsök 1 NUKNING så lyckades vi. Men, efter att ha TAKE OWNERSHIP över baren, så DISCONNECTA vi honom och gick in.

När vi stod där och AUDIT publiken, såg vi DISK MANAGERN stå vid sin CONTROL PANEL och sköta m...läs mer
Vid en stor lunch fick två advokater tag i varsin ände av ett stort serveringsfat. Skämtsamt drog de åt varsitt håll, vilket gav anledning för en i sällskapet att fråga:
- Vad är det där för några?
- Jo, det är ett par advokater och nu försöker var och en få rätten på sin sida.
Väverskan
Väverskan arbetade i sitt anletes svett.
- Varför har ni så bråttom? undrade förmannen.
- Jag måste ha mattan färdig, innan trasorna tar slut.
Whisky före middagen kan jämföras med kvinnans bröst. En räcker inte och tre är för mycket.