Smarta tjuvar?
45-åriga Amy Brasher arresterades i San Antonio, Texas, efter det att en mekaniker tipsat polisen om att det fanns 18 paket marijuana under motorhuven på Amys bil som hon lämnat till mekanikerna för att han skulle byta olja. Enligt polisen hade Brasher inte en aning om att mekanikerna måste öppna motorhuven för att byta oljan.

Polisen i Portsmouth anklagade Gregory Rosa, 25 år, för att plundra varuautomater. Då han anhölls av polisen gjorde han sig skyldig till ytterligare två brott. Det första mot lagen, då han försökte fly från polisen då de skulle anhålla honom, och det andra mot klipskhetslagen då han försökte betala sin borgen på 400 dollar med småmynt.

Karen Lee Joachimmi, 20 år, arresterades i Lake City, Florida då hon försökte råna Howard Johnson's Motell med en elektrisk motorsåg - som inte var ipluggad i väggen. Tio i åtta på morgonen gick en man in på Burger King i Ypsilanti, Michigan, vevade med en pistol och ville ha pengar. Kassasbiträdet meddelade att han inte kunde öppna kassalådan utan en matbeställning. Då mannen beställde lökringar sa biträdet att de inte gick att få som frukost. Frustrerad gick mannen därifrån.

Nyligen arresterades David Posman i Providence där han slagit ner chaufföreren i en armerad lastbil och stulit de närmsta fyra påsarna med pengar. Påsarna visade sig innehålla drygt 800 dollar i småmynt som sackade ner Davis så mycket att polisen kunde springa ikapp honom och arrestera honom.

I Belgien rapporteras det att en man, misstänkt på för att rånat en juvelerare, sa att han inte kunde gjort det eftersom han bröt sig in i en skola vid samma tidpunkt. Polisen anhöll sålunda mannen för inbrottet i skolan.

Christopher Johns anklagades för droginnehav i Pontiac, Michigan. Johns sa att han blivit visiterad utan fullmakt, och domaren meddelade att det behövdes inte av polisen eftersom polisen upptäckt en bula på jackan, som kunde varit en pistol. Nonsens, sa Johns, som av en slump bar samma jacka i domstolen samma dag. Johns gav den till domaren så att han kunde titta på den. I fickan hittade domaren en liten påse med kokain och skrattade så mycket att han behövde fem minuters paus för att hämta sig.

Dave Det-o-det sårades svårt efter att ha ersatt en tubliknande säkring i sin bil med en 22 kalibers gevärskula (för att den passade så perfekt). I alla fall, då elektriciteten värmde upp kulan gick den av och sköt honom i knäskålen.

Två killar i New York använde sin gamla bil som flyktbil vid ett bankrån. Enda misstaget de gjorde var att de tidigare hade spraymålat "TILL SALU 555-5555" (med deras telefonnummer) på sidan av bilen för att få den såld.

I Long Beach, Kalifornien, bestämde sig flera anställda vid ett stort aerospace-företag att råna en bank på deras lunchrast. (De menade att polisen inte skulle leta efter dem på företaget). Naturligtvis glömde de att ta av sig sina ID-kort från skjortorna, varpå polisen kunde komma och hämta dem samma dag.

I Kentucky försökte två män dra av framsidan av en bankomat genom att dra en kedja från bankomaten till kofångaren på deras bil. Men i stället för att bankomatens framsida skulle åka loss, lossnade kofångaren. Skrämda körde männen ifrån brottsplatsen och körde hem. De lämnade kedjan som fortfarande satt fast i bankomaten. Och som i andra änden satt fast i kofångaren. Och på kofångaren satt fortfarande deras nummerplåt kvar.

I Indiana, USA gick en man fram till ett affärsbiträde och bad om att få alla pengar som fanns i kassan. Biträdet gav honom pengarna, och mannen sprang därifrån - men råkade lämna sin egen plånbok på disken.