Nalle Puh

När du skaffar en ny dörrklocka till din ytterdörr, se då till att det inte är någon annas svans.
När du talar med en Björn med Mycket Liten Hjärna, får du inte glömma bort att långa ord kan besvära honom.
När du tittar på dina två tassar vet du, att när du har bestämt dig för vilken som är höger, kan du vara säker på att den andra är vänster.
När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.
När du vandrar runt en dunge lärkträd för att spåra någonting, se då till att det inte är dina egna fotspår du följer efter.
När du är på besök hos en vän och känner dig sugen på en munsbitav någonting kan du prova med att titta längtansfullt mot skafferiet.
När man ska hämta honung med ballong är det av yttersta vikt att man inte låter bina veta att man kommer.
När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man ibland att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.
Olyckshändelser är konstiga saker. Man råkar inte ut för dem, förrän man råkar in i dem.
Om det är ett surr så måste det vara någon som surrar, och den enda meningen med att surra, som jag kan tänka mig är för att man är ett bi, och den enda meningen med att vara ett bi, som jag vet, är att göra honung, och den enda meningen med att göra honung är att jag ska äta den.
Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting.
Om du dricker mjölk och pratar samtidigt, kan det sluta med att du måste dunkas i ryggen och torkas av en lång stund efteråt.
Om du försöker hitta hem men istället hittar en grop, kan du försöka att leta efter en grop. Då skulle du med all säkerhet inte hitta en grop, vilket skulle vara bra, för då kanske du hitter någonting du inte letar efter, vilket skulle kunna vara precis det du letar efter.
Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte 'Nej!' när någon frågar: 'Är det någon hemma?'.
Om du planterar ett ekollon kommer det att växa upp till en ek. Men om du planterar en honungskaka är det därmed inte sagt att den kommer att växa upp till en bikupa.
Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram.
Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut.
Om man vänder sig om och får se en mycket farlig Heffaklump som stirrar ner på en, glömmer man ibland vad det var man hade tänkt säga.
Om någon frågar dig hur en som precis flyttat dit egentligen kom dit, och du inte vet, kan du bara säga "På det vanliga sättet, om du förstår vad jag menar".
Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.