I min hand
En liten gammal gumma kom en dag in på en sparbank. Med sig hade gumman en ikeakasse med sedlar. Hon insisterade på att hon måste prata med bankdirektören
för att öppna ett sparkonto eftersom det rörde sig om mycket pengar! Snabbt lät kassörskan henne träffa bankdirektören. Bankdirektören frågade henne hur mycket hon ville sätta in. 2,568,329 svarade tanten och tömde ikeakassen på skrivbordet. Bankdirektören blev av förståeliga skäl nyfiken på hur tanten kommit över så mycket pengar i kontanter.
Han frågade därför henne,
- Bästa damen, jag måste bara fråga var ni fått tag i alla pengarna.
- Jag slår vad. Svarade den gamla damen.
- Slår vad? Hur menar ni då?
- Till exempel skulle jag kunna sätta 250.000 kronor på att du har fyrkantiga testiklar!
- Ha! Skrattade bankdirektören.
- Det är ett vansinnigt vad, du kan aldrig vinna!
Gumman utmanade direktören,
- Så då är vi överens om vadet?
- Visst. Sa bankmannen, - Jag sätter 250.000 kr på att mina testiklar inte är fyrkantiga!
Den lilla gumman sa då
- OK, men eftersom det är så mycket pengar inblandade så undrar jag om jag kan ta med min advokat som vittne, klockan 10 skulle passa oss?
- Ni är välkomna! Svarade bankdirektören självsäkert.
Senare den kvällen, blev bankdirektören mycket nervös inför vadslagningen och spenderade en lång stund framför spegeln med att kolla sina testiklar. Han kollade från ena sidan, vände sig och kollade andra sidan, om och om igen. Han kände noggrant igenom dem tills han var absolut säker på att hans kulor inte var fyrkantiga och det inte fanns någon chans att han skulle förlora vadet.

Morgonen därefter, prick 10.00 dök den gamla damen upp med sin advokat på bankdirektörens kontor. Hon presenterade advokaten för bankchefen och upprepade vadet,
- 250.000 kr på att direktörens testiklar är fyrkantiga!
Bankdirektören bekräftade att han accepterade vadet var på gumman bad honom att dra ner byxorna. Bankdirektören gjorde som hon sa. Tanten kikade noggrant på hans testiklar och frågade om hon fick känna på dem.
- Tja. Sa bankmannen.
- 250.000 är mycket pengar, så jag antar att du har rätt att göra en fullständig undersökning.

I samma stund så märkte bankchefen att advokaten stod och sakta slog huvudet i väggen. Bankdirektören frågade den gamla damen,
- Vad tusan är det med din advokat?

Hon svarade,
- Åhh ,Inget särskilt, förutom att jag slog vad med honom om 1.000.000 kr att jag idag klockan 10.00 skulle ha sparbankens direktörs testiklar i min hand.